Chciałabym spróbować zrobic chłodnik, ale nie wiem jakiego przepisu mam się chwycić, nie chce tak strzelac i brać z internetu pierwszy lepszy, licząc i mając nadzieje, że wyjdzie. Wolałabym jednak od kogos zasiegnąć rady, kto robi chłodnik i wie co i jak.
Pomozecie?
pompy abs, abs pump
wiercenie studni
Ktoś z was przyrządzał chłodnik?
no to bierzesz tak:
1.5 l maślanki
1.5 l kefiru
2 ząbki czosnku
2 pęczki rzodkiewek
1 pęczek kopru
3 ogórki gruntowe
pęczek szczypioru drobnego
2 jajka
50 ml koncentratu z buraka czerwonego
sól
pieprz
Do dużego garnka wlej maślankę i kefir
Rzodkiewki dokładnie opłucz i pokrój w drobną kostkę, następnie lekko posyp solą i odstaw aż puści sok
Szczypiorek, koperek opłucz i drobno posiekaj
Ogórki obierz ze skórki i pokrój w drobną kostkę
Czosnek przeciśnij przez praskę
Wszystkie posiekane warzywa dodaj do garnka z maślanką i kefirem
Dokładnie wymieszaj
Dolej koncentrat z buraka
Dopraw solą i pieprzem
Podaj lekko schłodzony z ugotowanym na twardo jajkiem
ten przepis pochodzi ze strony http://przepisy.ancymonki.pl/ smakuje super a robi się szybko i łatwo
1.5 l maślanki
1.5 l kefiru
2 ząbki czosnku
2 pęczki rzodkiewek
1 pęczek kopru
3 ogórki gruntowe
pęczek szczypioru drobnego
2 jajka
50 ml koncentratu z buraka czerwonego
sól
pieprz
Do dużego garnka wlej maślankę i kefir
Rzodkiewki dokładnie opłucz i pokrój w drobną kostkę, następnie lekko posyp solą i odstaw aż puści sok
Szczypiorek, koperek opłucz i drobno posiekaj
Ogórki obierz ze skórki i pokrój w drobną kostkę
Czosnek przeciśnij przez praskę
Wszystkie posiekane warzywa dodaj do garnka z maślanką i kefirem
Dokładnie wymieszaj
Dolej koncentrat z buraka
Dopraw solą i pieprzem
Podaj lekko schłodzony z ugotowanym na twardo jajkiem
ten przepis pochodzi ze strony http://przepisy.ancymonki.pl/ smakuje super a robi się szybko i łatwo
o takie mi konkrety chodziło. super, dziękuje Ci ślicznie! Przepis wydaje się dość prosty i już powędrował to mojej listy do zrobienia na weekend, ponieważ na jutro jeszcze mam z dzisiaj jedzenie.lektor pisze:no to bierzesz tak:
1.5 l maślanki
1.5 l kefiru
2 ząbki czosnku
2 pęczki rzodkiewek
1 pęczek kopru
3 ogórki gruntowe
pęczek szczypioru drobnego
2 jajka
50 ml koncentratu z buraka czerwonego
sól
pieprz
Do dużego garnka wlej maślankę i kefir
Rzodkiewki dokładnie opłucz i pokrój w drobną kostkę, następnie lekko posyp solą i odstaw aż puści sok
Szczypiorek, koperek opłucz i drobno posiekaj
Ogórki obierz ze skórki i pokrój w drobną kostkę
Czosnek przeciśnij przez praskę
Wszystkie posiekane warzywa dodaj do garnka z maślanką i kefirem
Dokładnie wymieszaj
Dolej koncentrat z buraka
Dopraw solą i pieprzem
Podaj lekko schłodzony z ugotowanym na twardo jajkiem
ten przepis pochodzi ze strony http://przepisy.ancymonki.pl/ smakuje super a robi się szybko i łatwo