pompy abs, abs pump
wiercenie studni
Przepisy
- Tienne_ami
- -#
- Posty: 135
- Rejestracja: 2011-01-15, 19:58
Odwrócony dalmatyńczyk
Rozpuscić:
150 g gorzkiej czekolady
175 g masła
Zmiksować do białosci:
4 jajka
200 g cukru
kilka kropli aromatu waniliowego
190 g mąki
1 łyzeczka proszku do pieczenia
1/4 łyzeczki soli
150 g obranych i posiekanych migdałów, orzechów (do wyboru)
175 g posiekanej białej czekolady
Do jaj dodać mase czekoladową, makę z proszkiem, sol, orzechy i 3/4 białej czekolady. Reszta posypać wierzch. Ciasto piec w blaszce ok 30*25 cm przez 25-35 minut w 190 stopniach.
Dość słodkie ciacho, dobre na handre.
Rozpuscić:
150 g gorzkiej czekolady
175 g masła
Zmiksować do białosci:
4 jajka
200 g cukru
kilka kropli aromatu waniliowego
190 g mąki
1 łyzeczka proszku do pieczenia
1/4 łyzeczki soli
150 g obranych i posiekanych migdałów, orzechów (do wyboru)
175 g posiekanej białej czekolady
Do jaj dodać mase czekoladową, makę z proszkiem, sol, orzechy i 3/4 białej czekolady. Reszta posypać wierzch. Ciasto piec w blaszce ok 30*25 cm przez 25-35 minut w 190 stopniach.
Dość słodkie ciacho, dobre na handre.
- Icannotfly.
- -#
- Posty: 1022
- Rejestracja: 2010-05-16, 18:25
- Lokalizacja: Stamtąd.
To ja mam na sałatkę z makaronu z zupek chińskich. Potrzebne będą:
1 łagodna zupka chińska
1 ostra zupka chińska
papryka (zielona, żółta, czerwona)
ogórki kiszony
tuńczyk w oleju
Makaron zalać wodą, poczekać aż będzie miękki i odcedzić wodę, dodać posiekane drobno papryki, ogórki kiszone, dodać tuńczyk, całość wymieszać, można doprawić do smaku według własnego uznania.
Pyszna! Jadłam w sylwestra i nie umiałam się od niej oderwać.
1 łagodna zupka chińska
1 ostra zupka chińska
papryka (zielona, żółta, czerwona)
ogórki kiszony
tuńczyk w oleju
Makaron zalać wodą, poczekać aż będzie miękki i odcedzić wodę, dodać posiekane drobno papryki, ogórki kiszone, dodać tuńczyk, całość wymieszać, można doprawić do smaku według własnego uznania.
Pyszna! Jadłam w sylwestra i nie umiałam się od niej oderwać.
- Tienne_ami
- -#
- Posty: 135
- Rejestracja: 2011-01-15, 19:58
A znacie na sałatkę Tortellini?
*Paczka Makaronu Tortellini
*Manojaz
*Jeden ogórek świeży
*ze 3 pomidorki
*Polędwica drobiowa.
*Sosy w paczkach.(te takie, co się z olejem i octem robi) 2. jeden czosnkowy, drugi-ziołowy.
Makaron ugotować, wsypać do miski, dodać pokrojone ogórki, szyneczkę i pomidory [w kosteczkę 0.5*0.5*0.5cm] wysypać sosy. [na sucho. bez oliwy i octu.] I dodać majonez. Prościutkie.;d
*Paczka Makaronu Tortellini
*Manojaz
*Jeden ogórek świeży
*ze 3 pomidorki
*Polędwica drobiowa.
*Sosy w paczkach.(te takie, co się z olejem i octem robi) 2. jeden czosnkowy, drugi-ziołowy.
Makaron ugotować, wsypać do miski, dodać pokrojone ogórki, szyneczkę i pomidory [w kosteczkę 0.5*0.5*0.5cm] wysypać sosy. [na sucho. bez oliwy i octu.] I dodać majonez. Prościutkie.;d
moje sztandarowe i szybkie danie to spaghetti z cukinią i papryką. na chwilę obecną robię je 20 minut, bo tyle zajmuje ugotowanie makaronu, warzywka gotowe są dużo wcześniej. Nie lubię makaronu al dente, ale kto lubi to w 15 minut będzie miał obiad
A znacie jakieś przepisy na kasztany jadalne? Widziałam, że są już do kupienia u mnie w markecie i chętnie bym je spróbowała.
-
- VIP
- Posty: 13
- Rejestracja: 2016-06-28, 19:06
Warto jest czasami zastanowić się nad przygotowaniem czegoś zamiast wędliny do kanapek. W sieci jest bradzo wiele przepiśów na pieczone mięsa czy pasztety. Raz upieczecie to nie będziecie chcieli niczego innego ponieważ jest to zdecydowanie smaczniejsze ( mogę Wam zaręczyć, ze tak będzie....).
Na tej stronie jest przepis na pasztet z wątróbki:
https://www.przepisy.pl/przepis/pasztet-z-watrobki
Tani i banalnie prosty.
Na tej stronie jest przepis na pasztet z wątróbki:
https://www.przepisy.pl/przepis/pasztet-z-watrobki
Tani i banalnie prosty.
Pasztetu jeszcze samodzielnie nie przygotowywałam, chętnie wypróbuję przepis .
Ja polecam tartę z brokułami uwielbiam ją, jest pyszna. Pyszny przepis znalazłam na blogu: https://www.panitereska.pl/recipe-items/tarta-na-slono/
Przygotowuję tą tartę na obiad, bardzo wszystkim smakuje
Ja polecam tartę z brokułami uwielbiam ją, jest pyszna. Pyszny przepis znalazłam na blogu: https://www.panitereska.pl/recipe-items/tarta-na-slono/
Przygotowuję tą tartę na obiad, bardzo wszystkim smakuje
Jeżeli chodzi o tarty to ja polecam taką z batatów z kremowym kozim serem np.chavroux Robiłam ją już kilka razy i zawse wychodzi pysznie. Też podrzucam przepis może ktos jeszcze skorzysta. Składniki:
1 świeży ser kozi Chavroux (opakowanie typu piramidka)
Ciasto:
200g masła,
400g mąki,
1 jajko,
2 żółtka,
2 łyżeczki cukru,
½ łyżeczki soli
Nadzienie:
2 średnie bataty,
½ szklanki brązowego cukru,
1 ¼ łyżeczki mielonych nasion kolendry,
½ łyżeczki cynamonu,
½ łyżeczki mielonej gałki muszkatołowej,
¼ łyżeczki soli,
3 duże jajka,
1 szklanka niesłodzonego mleka skondensowanego,
2 łyżki masła,
1 łyżka ekstraktu waniliowego
Przygotowanie:
Bataty obieramy, kroimy w mniejsze kawałki i gotujemy, aż będą całkiem miękkie.
Przygotowujemy ciasto: chłodne masło mieszamy z mąką, jajka łączymy z solą i cukrem, dodajemy do ciasta i zagniatamy do uzyskania gładkiego ciasta. Formę do tarty smarujemy masłem i wykładamy ciastem o grubości 5mm, nakłuwamy widelcem i chłodzimy przez pół godziny w lodówce. Piekarnik rozgrzewamy do 200℃.
Ugotowane bataty rozgniatamy widelcem, przekładamy do garnka i dodajemy połowę mleka, masło, cukier i przyprawy. Podgrzewamy na niewielkim ogniu przez 5 minut, aby przyprawy uwolniły aromat, cały czas mieszając. Blenderem miksujemy do uzyskania gładkiej kremowej konsystencji. W misce mieszamy pozostałe mleko, jajka, ekstrakt waniliowy i dodajemy do przestygniętych batatów.
Wylewamy masę na przygotowany spód, pieczemy 10 minut w 200℃, następnie zmniejszamy temperaturę do 170°C i pieczemy około 45-50 minut. Ciasto powinno mieć zrumienione brzegi, a nadzienie powinno być ścięte. Na każdą porcję nakładamy łyżeczkę kremowego sera Chavroux, który swoją konsystencją idealnie wpasuje się w delikatny smak batatów i zapiekamy jeszcze przez kilka minut, żeby ser się podgrzał. Podajemy na ciepło lub zimno.
1 świeży ser kozi Chavroux (opakowanie typu piramidka)
Ciasto:
200g masła,
400g mąki,
1 jajko,
2 żółtka,
2 łyżeczki cukru,
½ łyżeczki soli
Nadzienie:
2 średnie bataty,
½ szklanki brązowego cukru,
1 ¼ łyżeczki mielonych nasion kolendry,
½ łyżeczki cynamonu,
½ łyżeczki mielonej gałki muszkatołowej,
¼ łyżeczki soli,
3 duże jajka,
1 szklanka niesłodzonego mleka skondensowanego,
2 łyżki masła,
1 łyżka ekstraktu waniliowego
Przygotowanie:
Bataty obieramy, kroimy w mniejsze kawałki i gotujemy, aż będą całkiem miękkie.
Przygotowujemy ciasto: chłodne masło mieszamy z mąką, jajka łączymy z solą i cukrem, dodajemy do ciasta i zagniatamy do uzyskania gładkiego ciasta. Formę do tarty smarujemy masłem i wykładamy ciastem o grubości 5mm, nakłuwamy widelcem i chłodzimy przez pół godziny w lodówce. Piekarnik rozgrzewamy do 200℃.
Ugotowane bataty rozgniatamy widelcem, przekładamy do garnka i dodajemy połowę mleka, masło, cukier i przyprawy. Podgrzewamy na niewielkim ogniu przez 5 minut, aby przyprawy uwolniły aromat, cały czas mieszając. Blenderem miksujemy do uzyskania gładkiej kremowej konsystencji. W misce mieszamy pozostałe mleko, jajka, ekstrakt waniliowy i dodajemy do przestygniętych batatów.
Wylewamy masę na przygotowany spód, pieczemy 10 minut w 200℃, następnie zmniejszamy temperaturę do 170°C i pieczemy około 45-50 minut. Ciasto powinno mieć zrumienione brzegi, a nadzienie powinno być ścięte. Na każdą porcję nakładamy łyżeczkę kremowego sera Chavroux, który swoją konsystencją idealnie wpasuje się w delikatny smak batatów i zapiekamy jeszcze przez kilka minut, żeby ser się podgrzał. Podajemy na ciepło lub zimno.