pompy abs, abs pump

wiercenie studni

Łysienie androgenowe-kogo dotyczy?

Jestes Chory? Cos Ci dolega? Nie wiesz co z tym zrobic? Napisz, a sprobujemy Ci pomoc.
blazej
-#
-#

Łysienie androgenowe-kogo dotyczy?

Post autor: blazej »

Znalazłem ciekawy artykuł http://stopwypadaniuwlosow.pl/#/fakty-i-mity/6 , z którego dowiedziałem się, że łysienie to dotyczy nie tylko mężczyzn. Tekst godny polecenia.
lolek30
VIP
VIP

Re: Łysienie androgenowe-kogo dotyczy?

Post autor: lolek30 »

Łysienie androgenowe to problem, z którym walczę od lat, ale dopiero połączenie suplementacji Vitapil Clinic 5a z odpowiednią pielęgnacją przyniosło efekty. Codziennie masuję skórę głowy, aby poprawić ukrwienie, i dbam o zbilansowaną dietę bogatą w białko. Po kilku miesiącach widzę coraz więcej baby hair.
leno1983
-#
-#

Post autor: leno1983 »

Hej!

Łysienie androgenowe może dotknąć każdego — zarówno mężczyzn, jak i kobiety, choć u każdego może wyglądać trochę inaczej. To nie jest już tylko „problem facetów po 40”, bo coraz częściej zgłaszają się z tym młodsze osoby, a u kobiet często nasila się np. przy problemach hormonalnych (jak choroby tarczycy).

Co mogę polecić? Jakiś czas temu zaczęłam kurację, którą poleciła mi moja fryzjerka — sama zmaga się z problemami z włosami przez tarczycę. Stosuję MSM (siarka organiczna) od Pharmavit i szampon konopny z biotyną i skrzypem od Pharmazis. Oba produkty kupiłam w Konopnej Farmacji na Ratajczaka w Poznaniu, ale mają też sklep online, więc jak nie masz ich u siebie, to spokojnie można zamówić.

Szampon od razu mnie kupił, bo ma w składzie:
🌿 kwasy tłuszczowe
🌿 witaminy A, B1, B2, B6, C, E
🌿 kwas fitynowy
🌿 D-pantenol
🌿 prowitaminę B5

Wszystko, co wspiera wzrost włosów i hamuje ich wypadanie. A MSM świetnie działa od wewnątrz, bo wzmacnia cebulki włosów.

Efekty? Po dwóch tygodniach wypadanie zmniejszyło się o jakieś 70%, a po miesiącu zauważyłam baby hair — te małe, odrastające włoski, które są jak znak, że coś w końcu działa!

Najważniejsze: cierpliwość i systematyczność. To nie zadziała w dzień czy dwa, ale jeśli dasz sobie czas i konsekwentnie będziesz stosować te produkty, efekty na pewno przyjdą.

Trzymam kciuki — daj znać, jak Ci idzie! 💪🌿
poldek
VIP
VIP

Post autor: poldek »

Jak ktoś się zastanawia czy przy łysieniu androgenowym warto brać suplementy to ja powiem: warto, ale trzeba uzbroić się w cierpliwość :) Vitapil Clinic 5a to mój stały element, ale też robię peelingi skóry głowy + regularnie odwiedzam trycholga.
Robert1987
VIP
VIP
Kontakt:

Post autor: Robert1987 »

Łysienie androgenowe (łysienie androgenowe, AGA) dotyczy zarówno mężczyzn, jak i kobiet, choć przebieg i nasilenie różnią się między płciami.

U mężczyzn pojawia się najczęściej już po 20. roku życia i objawia się cofaniem linii włosów na skroniach (tzw. zakola) oraz przerzedzaniem na czubku głowy. Z czasem może prowadzić do całkowitej utraty włosów na górze głowy.

U kobiet łysienie androgenowe zazwyczaj objawia się rozlanym przerzedzeniem włosów na szczycie głowy, rzadziej dochodzi do całkowitej utraty. Najczęściej występuje po 30. roku życia, często nasila się po menopauzie.

Przyczyną są predyspozycje genetyczne i wrażliwość mieszków włosowych na działanie dihydrotestosteronu (DHT), pochodnej testosteronu. Choć hormon ten kojarzony jest z mężczyznami, występuje również w niewielkich ilościach u kobiet.
ODPOWIEDZ