Błędy, problemy z funkcjonowaniem forum

Uwagi, prośby, pomysły, zażalenia - dotyczące forum.
Awatar użytkownika
kafu777
-#
-#
Posty: 183
Rejestracja: 2008-12-11, 11:36

Błędy, problemy z funkcjonowaniem forum

Post autor: kafu777 »

Witam.
Jeśli macie jakieś problemy z funkcjonowaniem forum - proszę o zgłaszanie ich w tym temacie, screeny mile widziane oraz opis jak często dany problem występuje itp.
Ewentualne błędy będą z czasem naprawiane.

Nocturn
-#
-#
Posty: 485
Rejestracja: 2008-12-26, 16:56

Post autor: Nocturn »

Czasami jak próbuję wejść na forum to wyskakuje błąd, że niby zbyt duża liczba połączeń. Jak znowu mi się przytrafi to zrobię screena i podeślę :P

lui13
-#
-#
Posty: 264
Rejestracja: 2009-01-07, 15:39

Post autor: lui13 »

a ja już któryś raz logowałam się z 3-4 razy nim mnie naprawdę zalogowało - wcześniejsze próby - przekierowywało mnie na głowną, ale nie zostałam zalogowana - żaden komunikat się nie pojawił, że błędne hasło, itp..

Przeglądarka: Mozilla Firefox

Awatar użytkownika
kafu777
-#
-#
Posty: 183
Rejestracja: 2008-12-11, 11:36

Post autor: kafu777 »

Odnośnie posta powyżej. Naniosłem drobne zmiany w panelu administracyjnym odnośnie logowania na forum, sądzę, że powinno nie być już tego problemu. Jeśli jednak nadal będzie się pojawiał - proszę pisać w tym temacie.

lui13
-#
-#
Posty: 264
Rejestracja: 2009-01-07, 15:39

Post autor: lui13 »

Juz raczej jest ok. Jedynie w przegladarce Links zle mi dziala, ale juz sie nie czepiam.. ;)
Teraz tylko chcialam poinformowac, ze coraz czesciej wyskakuje komunikat z serwisu boo.pl o przeciazeniu (blad 500), wczesniej tak czesto sie nie zdarzalo jak teraz..

Awatar użytkownika
kafu777
-#
-#
Posty: 183
Rejestracja: 2008-12-11, 11:36

Post autor: kafu777 »

lui13 pisze:wyskakuje komunikat z serwisu boo.pl o przeciazeniu (blad 500)
Błąd ten obejść można jedynie poprzez zmianę serwera, jednak nie mogę tego zrobić, gdyż moje środki finansowe na to nie pozwalają :)

lui13
-#
-#
Posty: 264
Rejestracja: 2009-01-07, 15:39

Post autor: lui13 »

kafu777 pisze:Naniosłem drobne zmiany w panelu administracyjnym odnośnie logowania na forum, sądzę, że powinno nie być już tego problemu. Jeśli jednak nadal będzie się pojawiał - proszę pisać w tym temacie.
Pod Mozillą Firefox się już nie dzieję, jednakże wczoraj, dopiero za 6 razem mnie zalogowało jak próbowałam to zrobić z przeglądarki Links.. Trochę to czasu i nerwów zżera, ale idzie się zalogować :P

Ale ja wybredna i narzekać lubię :roll:

Nocturn
-#
-#
Posty: 485
Rejestracja: 2008-12-26, 16:56

Post autor: Nocturn »

Ostatnio bardzo często pzy pisaniu postów zdarza mi się ten błąd:

Obrazek

fajnyfranek
-#
-#
Posty: 249
Rejestracja: 2009-02-06, 07:28

Post autor: fajnyfranek »

a mi przy logowaniu ;]
serwer nie nadąża, tyle użytkowników ;p

Awatar użytkownika
kafu777
-#
-#
Posty: 183
Rejestracja: 2008-12-11, 11:36

Post autor: kafu777 »

Sa dwie mozliwosci aby zapobiec pojawiania sie bledu 500. Pierwsza to zmiana serwera, gdyz ponoc phpbb by Przemo jest zle napisany i nie do konca 'wspolgra' z serwerem boo.pl na ktorym znajduje sie forum. Druga mozliwosc to zmiana skryptu na zwykly phpbb, nie ukrywam, ze to bardzo czasochlonne, nalezalo by przekonwertowac baze, wgrac na zwyklym phpbb seo friendly (dla lepszego pozycjonowania) i kilka innych kwestii - co jednak nie daje gwarancji, ze pozbedziemy sie bledu 500.
Na zmiane serwera (jak juz wspomnialem wyzej) nie pozwalaja srodki finansowe. Musimy narazie zadowolic sie tym co mamy. Co do tego bledu 500 wystarczy odswiezyc strone, jak zapewne zauwazyliscie.

fajnyfranek
-#
-#
Posty: 249
Rejestracja: 2009-02-06, 07:28

Post autor: fajnyfranek »

jasne, że zauważyliśmy. błąd nie przeszkadza, ale skoro jest taki temat to napisać o tym można ;p

Awatar użytkownika
kafu777
-#
-#
Posty: 183
Rejestracja: 2008-12-11, 11:36

Post autor: kafu777 »

Można a nawet trzeba ;)

Duszyczka
-#
-#
Posty: 1701
Rejestracja: 2009-02-12, 18:51

Post autor: Duszyczka »

Nocturn pisze:Czasami jak próbuję wejść na forum to wyskakuje błąd, że niby zbyt duża liczba połączeń.
ja mam tak samo :/

Awatar użytkownika
Lina
-#
-#
Posty: 208
Rejestracja: 2009-05-07, 16:40

Post autor: Lina »

Ostatnio zauważyłam, że po napisaniu postu mój licznik był taki sam, myślałam że to minie, ale niestety błąd się powtórzył. Wchodząc w ,, zobacz swoje posty ” piszę, żę znaleziono 109 wyników a na moi liczniku jest liczba 92.

Awatar użytkownika
Empatia
Jr.Admin
Jr.Admin
Posty: 8870
Rejestracja: 2008-12-15, 22:20

Post autor: Empatia »

Bo w niektórych działach posty nie są zliczane, HydePark, gry forumowe ;)

ODPOWIEDZ