pompy abs, abs pump
wiercenie studni
Makarony
Ja zrobiłam ostatnio makaronowe muszle nadziewane pieczarkami i kremowym kozim serem. Próbowaliście kiedyś? Bardzo dobre! A przepis znalazłam w necie. Składniki na 4 osoby to:
2 świeże sery kozie Chavroux (opakowanie typu piramidka),
1 opakowanie dużych makaronowych muszli,
500g pieczarek,
1 duża cebula,
4 ząbki czosnku,
1 pęczek natki pietruszki,
2 łyżki masła klarowanego lub oliwy,
Sól i pieprz
Przygotowanie:
Gotujemy muszle al dente (zgodnie z instrukcją na opakowaniu) w dużym garnku z osoloną wodą. Odcedzamy i przelewamy zimną wodą.
Cebulę drobno siekamy, pieczarki kroimy w kostkę. Na patelni rozgrzewamy tłuszcz, smażymy najpierw cebulę, a następnie pieczarki, doprawiamy płaską łyżeczką soli, przeciskamy przez praskę czosnek. Smażymy całość aż wyparuje cała woda z pieczarek. Natkę pietruszki siekamy drobno i mieszamy z pieczarkami, zostawiamy ¼ do dekoracji, odstawiamy do wystygnięcia.
Jedno opakowanie sera mieszamy z pieczarkami i nadziewamy muszle farszem. Naczynie żaroodporne smarujemy masłem lub oliwą, przekładamy muszle, na wierzchu każdej układamy niewielką porcję sera Chavroux, który stworzy smaczną serową powłoczkę. Pieczemy w 180℃ przez 15minut. Podajemy na ciepło.
2 świeże sery kozie Chavroux (opakowanie typu piramidka),
1 opakowanie dużych makaronowych muszli,
500g pieczarek,
1 duża cebula,
4 ząbki czosnku,
1 pęczek natki pietruszki,
2 łyżki masła klarowanego lub oliwy,
Sól i pieprz
Przygotowanie:
Gotujemy muszle al dente (zgodnie z instrukcją na opakowaniu) w dużym garnku z osoloną wodą. Odcedzamy i przelewamy zimną wodą.
Cebulę drobno siekamy, pieczarki kroimy w kostkę. Na patelni rozgrzewamy tłuszcz, smażymy najpierw cebulę, a następnie pieczarki, doprawiamy płaską łyżeczką soli, przeciskamy przez praskę czosnek. Smażymy całość aż wyparuje cała woda z pieczarek. Natkę pietruszki siekamy drobno i mieszamy z pieczarkami, zostawiamy ¼ do dekoracji, odstawiamy do wystygnięcia.
Jedno opakowanie sera mieszamy z pieczarkami i nadziewamy muszle farszem. Naczynie żaroodporne smarujemy masłem lub oliwą, przekładamy muszle, na wierzchu każdej układamy niewielką porcję sera Chavroux, który stworzy smaczną serową powłoczkę. Pieczemy w 180℃ przez 15minut. Podajemy na ciepło.