uniqex33, jasne ,ze moge
To teraz sluchajcie marionetkowej kucherki.
Pomidory [moga byc z puszki albo swieze] jezeli swieże to warto przygotwac je tak z 2h wczesniej to znaczy obrac ze skorki,b drobno pokroic ,to do jakies miski i do tego troche oliwy ,najlepiej swiezej bazyli,oregano,ziol prowansalskich... wazne zeby bylo tego duzo. I odstawic zeby pomidory przesiakly tym.
Ja robie zapiekanke albo z szynka albo z miesem mielonym.
Jezeli z mielonym to podsmazam na patelni ile sie tak tego chce,do tego ok.2 male albo jedna duza cebula.
Podsmazac razem z miesem.
Do tego pieczarki,papryka co sie tam tylko chce to mozna wrzucic.
Jak robimy sos to w tym czasie warto podgotowac makaron. Najlepiej penne
Piekarnik na jakies 180 stopni najlepiej tylko dol.
Jezeli juz mieso jest to do wlewamy pomidory.
Jezeli sos jest za zadki to mozna dodac troche koncentratu pomidorowego albo odlac troche zmieszac z maka i tez dodac,wtedy gestnieje, Tylko nie wpadnijscie na pomysl wsypywania mki do sosu bo bd grudki i dupa.
Potem wszystko mieszamy doprawiamy jak lubimy, Makaron zlewamy i do zaroodpornego naczynia na to wlewamy sos i posypujemy gruba wartwa sera,najlepiej parmezanem i na to jeszcze swieza pietruszka albo bazylia to fajny smaczek jeszcze daje
i to tyle.
Jak chcecie jeszcze jakies to pisac
aaa a pieczemy to tak z hmm ok20 min. az na serze zrobi sie taka twarda skorupa jakby, to znaczy ,ze juz jest okay