pompy abs, abs pump

wiercenie studni

Makarony

Ogólna dyskusja na tematy kulinarne.
ladyaga
-#
-#
Posty: 696
Rejestracja: 2014-12-15, 21:31

Post autor: ladyaga »

Ja jutro robię zapiekankę. Uwielbiam makarony!
modnisia
-#
-#
Posty: 109
Rejestracja: 2015-01-03, 13:24

Post autor: modnisia »

Ja zrobiłam ostatnio makaronowe muszle nadziewane pieczarkami i kremowym kozim serem. Próbowaliście kiedyś? Bardzo dobre! A przepis znalazłam w necie. Składniki na 4 osoby to:

2 świeże sery kozie Chavroux (opakowanie typu piramidka),
1 opakowanie dużych makaronowych muszli,
500g pieczarek,
1 duża cebula,
4 ząbki czosnku,
1 pęczek natki pietruszki,
2 łyżki masła klarowanego lub oliwy,
Sól i pieprz

Przygotowanie:

Gotujemy muszle al dente (zgodnie z instrukcją na opakowaniu) w dużym garnku z osoloną wodą. Odcedzamy i przelewamy zimną wodą.
Cebulę drobno siekamy, pieczarki kroimy w kostkę. Na patelni rozgrzewamy tłuszcz, smażymy najpierw cebulę, a następnie pieczarki, doprawiamy płaską łyżeczką soli, przeciskamy przez praskę czosnek. Smażymy całość aż wyparuje cała woda z pieczarek. Natkę pietruszki siekamy drobno i mieszamy z pieczarkami, zostawiamy ¼ do dekoracji, odstawiamy do wystygnięcia.
Jedno opakowanie sera mieszamy z pieczarkami i nadziewamy muszle farszem. Naczynie żaroodporne smarujemy masłem lub oliwą, przekładamy muszle, na wierzchu każdej układamy niewielką porcję sera Chavroux, który stworzy smaczną serową powłoczkę. Pieczemy w 180℃ przez 15minut. Podajemy na ciepło.
younglady
-#
-#
Posty: 592
Rejestracja: 2014-10-29, 10:51

Post autor: younglady »

ladyaga pisze:Ja jutro robię zapiekankę. Uwielbiam makarony!
A robiłaś kiedyś nadziewany makaron muszle? To jedna z najlepszych zapiekanek.
ODPOWIEDZ